top of page

Àrea Social

Des de la seva fundació, ESPAI SACRA, ha mantingut la seva vocació clarament social, en tots els àmbits possibles. Aquesta orientació per donar suport a totes les iniciatives, que tinguessin un objectiu definit d'ajudar als altres, sempre ha estat una prioritat. I cada any que passa, aquesta magnífica decisió inicial, es consolida i expandeix de forma exponencial.

I ho fem, en primer lloc, engegant diversos projectes propis (PROJECTE PER A PERSONES AMB FIBROMIALGIA, PROGRAMA ANUAL D'INCLUSIÓ SOCIAL, APODERAMENT DE LA DONA. ACOMPANYAMENT EMOCIONAL A PERSONES GRANS, etc.), organitzant esdeveniments solidaris (LA CASA DEL TIBET, ESCOLES DE SRI LANKA) i cooperant econòmicament i de manera mensual amb més de 30 projectes de diversos objectius ("LUCHA CONTRA LEUCEMIA", "BOMBERS SOLIDARIS", "NI UN PEQUE SIN DESAYUNO", "ALZHEMIER CATALUNYA FUNDACIÓ", etc.)
 

I tot això és possible als nostres associats i associades que, mensualment aporten el seu granet de sorra, a les donacions de particulars, a les subvencions d'organismes públics, als voluntaris que, de forma desinteressada, ens dedican temps de la seva vida, als col·laboradors que estan disposats permanentment a donar suport a les nostres iniciatives... gràcies a tots ells, l'Àrea Social d'ESPAI SACRA és una realitat.

Organismes Col·laboradors
Logo Fundacio Busquets.png
Logo Caritas Terrassa.jfif
Logo Ajuntament Terrassa.jfif
Logo CST.jfif
Logo Mutua Terrassa.png
Logo FAmilia Generalitat.png
Logo Institut Català de les dones.png
Logo Diputació Barcelona.png
Logo Salut Generalitat.png
PROJECTES DESENVOLUPATS PER ESPAI SACRA
Programa Anual d'inclusió Social i Benestar Emocional

La creació d'aquest programa, l'any 2015, va ser el punt de partida d'altres projectes innovadors. Per a nosaltres, va suposar posar en pràctica totes aquelles idees que fins llavors eren només bones intencions.


Agraïm la col·laboració dels Serveis Socials de la ciutat de Terrassa que des de l'inici han confiat en aquest projecte que, any rere any s'ha anat perfeccionant, fins a arribar a ser en l'actualitat un programa de 18 mesos i que ha rebut més de 400 derivacions. Es tracta d'un programa de dues etapes, definides segons les necessitats de les persones que hi participen, inicialment amb un espai d'atenció i relaxació i després mitjançant una dinàmica integrativa, és a dir, la incorporació d'aquestes persones a grups que fa molt temps que tenen activitat, L'objectiu és que des del primer dia puguin participar de l'energia equilibrada del grup.

​Es tracten d'activitats necessàries per iniciar el procés de reinserció a la societat, l'accés a aquestes activitats aconsegueix que les persones sumides en aquesta situació, en primer lloc contactin amb elles mateixes, amb la seva essència, desterrar creences que els limiten, canviar el pensament de creure que algú els traurà de la situació, per CREURE QUE ELLS PODEN SORTIR, tot això, perquè la persona trobi el seu equilibri físic i emocional.

 

Programa Inclusión Social Espai Sacra
Programa Apoderament de la Dona per a Igualtat de Gènere

Oferim atenció  a dones en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social: acompanyament a través de programes d’innovació personal a dones que es troben en moments vitals de la seva vida que requereixen eines d’autoconeixement i enfortiment per superar les situacions vulnerables i/o dificultats específiques com la mancança de feina, conflictes familiars i/o de violència de gènere. 


Aquest programa recull  activitats que donen cobertura a diferents àmbits que tenen en compte llocs comuns per a la dona actual i el seu apoderament. Per apoderament entenem, el  procés  en el qual  les  persones s’enforteixen mitjançant el coneixement de les seves capacitats, la confiança en si mateixes i en els altres, la capacitat de prendre accions i la creació d’un protagonisme grupal per a impulsar canvis  positius en les seves vides i en la societat en conjunt.  Nosaltres volem posar a disposició de les dones en risc d’exclusió social i/o vulnerabilitat, metodologies d’innovació personal. Aquestes activitats es desenvolupen de forma grupal i també individual.

Acompanyament Emocional per a persones grans

El projecte està adreçat a persones amb problemes de mobilitat i de relació. L'objectiu és reduir la soledat i l'aïllament de les persones grans amb dificultats per sortir de casa, proporcionant la possibilitat de recuperar la vida social i millorar, així, la seva qualitat de vida.

Es tracta d'un programa d'actuacions domiciliàries i no domiciliàries, per l'acompanyament emocional a les persones grans que, a causa de la seva situació personal, agreujada amb la situació sociosanitària actual, requereixen una especial atenció.
A diferència d'altres tipus d'acompanyament, a la nostra associació ho fem amb professionals: Psicòlegs, terapeutes, físios…
Aquestes actuacions es duen
 a terme en dos formats; per una part, amb acompanyaments individuals (tan domiciliaris com a les instal·lacions d'Espai Sacra) i d'altra banda es amb actuacions grupals (màxim 4 persones per grup, a una sala de 50 m²), a les instal·lacions d'Espai Sacra.

Retrato mayor
ÀREA SOLIDÀRIA ESPAI SACRA
"Donar és rebre i rebre és donar"

Aquest és un dels principis de la nostra essència com a associació, posar en marxa projectes per acompanyar a les persones, però també participar econòmicament en projectes innovadors. Part de les quotes dels nostres associats i associades, es destinen a altres projectes socials com ara els que relacionem a continuació. Durant l'any 2017 hem aconseguit arribar a més de 30 projectes socials i ajudar-los amb el nostre granet de sorra. El nostre objectiu és arribar a més de 100 projectes anuals.... i estem segurs que amb el teu ajut l'aconseguirem.

Lucha contra la leucemia: Fund Josep Carreras - XAMFRÀ:Música i escena per la inclusió social - BOMBERS SOLIDARIS - Becas Escolares Teaming - Preinfant: acompañamiento a la maternidad - Alzheimer Catalunya Fundacio - Ayuda Barcelona Solidaria -ABARSOL- - F.P. AVISMÓN-CATALUNYA - Adama - Ayúdanos a despertar sonrisas - Música para Despertar - iWith.org Team - Ningun peque sin desayuno - Teaming 4 Teaming - ACNUR Comité Español - Fundación ACAVALL - Pallapupas - ASOCIACIÓN TE DOY LA LUNA - Servei d'Acompanyament en el Dol - Ayúdanos a ayudar - ASOCIACIÓN AMIGOS DE LA CALLE - Cambia Vidas - Asociación Sonrisas - Asoc. Emergencia Social Cajas Solidarias - Balls de Saló per recordar... - Asociación Proyecto Ayuda - FUNDACION CAICO - Asociación de Ayuda al Excluido Social ADÁN - Mi Patio - Social Rights Office - Espacio Vida y Música - Juegaterapia

Jornades Solidàries amb les Escoles de Sri Lanka
Després d'algunes accions esporàdiques al llarg d'anys anteriors (Recaptació de fons per La Casa del Tibet, etc.)  l'any 2017 vam iniciar una col·laboració amb AYUDA SRI LANKA Cooperació Sociosanitària, per organitzar jornades solidàries per recaptar fons. Col·laboradors i voluntaris d'Espai Sacra no han dubtat en dedicar, temps, esforç i molta il·lusió en participar de manera desinteressada, en aquestes jornades. Gràcies de tot cor a tothom, tant als organitzadors com als participants.

RECURSOS ESPAI SOCIAL
 

En primer lloc volem agrair la teva decisió d'ajudar a la nostra associació, sigui de la manera que sigui.

 

"Un viatge de 1.000 quilòmetres comença amb un sol pas..."

I nosaltres participem d'aquesta màxima i la fem nostra. Qualsevol acció per ajudar als altres de manera desinteressada, és una acció d'amor, és una intenció de construir coses millors, de fer una societat més amable...

 

..... i a ESPAI SACRA pots ajudar de diferents formes:

 

Micro donacions e-teaming

Pots unir-te al grup que Espai Sacra té a e-teaming, es tracta d'una plataforma que promou projectes socials amb microdonacions de només 1 € al mes. El 100% de les donacions aniran directament a projecte social.
Clica al botó del costat "Uneix-te al meu Grup" i informat amb més detall del funcionament.

Soci col·laborador

A partir de 20 euros al mes, pots aportar el teu granet de sorra al nostre Programa Social, podràs assistir a classes setmanals de Hatha Ioga, Vinyasa, Iyengar, Kundalini, Meditació, Pilates, Moviment Expressiu, etc. i a més, obtenir descomptes en multitud de teràpies... així com molts avantatges més.
Contacta amb nosaltres i t'informarem detalladament. 
Soci Espai Sacra
Voluntariat

Si el que vols és aportar part del teu temps, dels teus coneixements, de la teva il·lusió o senzillament de les teves idees, clica al botó "VULL FER L'INSCRPCIÓ", i diga'ns a quines àrees t'agradaria participar.


Tan aviat tinguem la teva sol·licitud, contactarem amb tu

Voluntari Espai Sacra
Donacions 

En el cas que no disposis de temps per dedicar-nos i vulguis fer una donació puntual, clica al botó "VULL FER UNA DONACIÓ".

No importa la quantitat, ja que totes les donacions sumaran per posar en marxa els projectes d'àmbit social.

Donació Espa Sacra
Espai Sacra forma part ....
... com a recurs de l'Ajuntament de Terrassa, del PLIS (Programa Local d'Inclusió Social), complint totes i cadascuna de les línies de treball que figuren al "Document Marc del Programa per al Desenvolupament de Plans Locals per a la Inclusió Social", engegat pel Departament de Benestar Social i Families de la Generalitat de Catalunya i a on participen més de 40 municipis.

 

... de la Comunalitat urbana Barri Futur, un projecte que integra un conjunt d’iniciatives socials de l’economia cooperativa i associativa de Terrassa, agrupats per intervenir al territori, amb l’objectiu de fomentar i reforçar la creació de xarxes de suport mutu i el teixit econòmic, social i cultural de la ciutat.
... de Actius i salut, un projecte integrat dins del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP) i del projecte COMSalut, de la Generalitat de Catalunya.
L'objectiu és facilitar una construcció col·laborativa de salut, mitjançant la identificació d’actius per part de persones i comunitats i la seva visibilització. L’aplicació permet que individus o entitats  introdueixin activitats i recursos comunitaris, i també permet identificar actius d’un territori concret. Es tracta de construir i fer créixer entre tots el mapa dels actius de Catalunya.

 

... de La Llançadora Xarxa Economía Social,  projecte d'intercooperació entre diverses entitats i projectes, per enfortir l’ecosistema i el mercat social terrassenc, donant sostenibilitat als projectes constituïts i suport i eines als nous projectes que comencen, impulsant i fent crèixer l’ESS a Terrassa.

 

... de la Cooperativa Som Energia, una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les nostres activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Estem compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

 

... de la Xarxa Catalana pel Dret al Temps, iniciativa de la Conselleria d'Igualtat i Feminismes, per crear i difondre coneixement sobre l’organització del temps amb perspectiva de gènere; facilitar l’intercanvi d’experiències per generar transformacions socials i fomentar la col·laboració entre els agents clau de Catalunya per treballar en garantir el dret al temps a tota la ciutadania.
I cada any que passi, intentarem formar part de més iniciatives, projectes, propostes, plantejaments i programes, que tinguin com a propòsit, millorar la nostra societat, millorant la qualitat de vida de les persones...
VOLS ACOMPANYAR-NOS?

 

Projectes Desenvolupats per Espai Sacra
Àrea Solidària Espai Sacra
Recursos Espai Social
bottom of page