Àrea Social

Des de la seva fundació, ESPAI SACRA, ha mantingut la seva vocació clarament social, en tots els àmbits possibles. Aquesta orientació per donar suport a totes les iniciatives, que tinguessin un objectiu definit d'ajudar als altres, sempre ha estat una prioritat. I cada any que passa, aquesta magnífica decisió inicial, es consolida i expandeix de forma exponencial.

I ho fem, en primer lloc, engegant diversos projectes propis (APGIMA,  PROJECTE PER A PERSONES AMB FIBROMIALGIA, PROGRAMA ANUAL D'INCLUSIÓ SOCIAL, APODERAMENT DE LA DONA. ACOMPANYAMENT EMOCIONAL A PERSONES GRANS, etc.), organitzant esdeveniments solidaris (LA CASA DEL TIBET, ESCOLES DE SRI LANKA) i cooperant econòmicament i de manera mensual amb més de 30 projectes de diversos objectius ("LUCHA CONTRA LEUCEMIA", "BOMBERS SOLIDARIS", "NI UN PEQUE SIN DESAYUNO", "ALZHEMIER CATALUNYA FUNDACIÓ", etc.)
 

I tot això és possible als nostres associats i associades que, mensualment aporten el seu granet de sorra, a les donacions de particulars, a les subvencions d'organismes públics, als voluntaris que, de forma desinteressada, ens dedican temps de la seva vida, als col·laboradors que estan disposats permanentment a donar suport a les nostres iniciatives... gràcies a tots ells, ESPAI SACRA és una realitat.

Programa Anual d'inclusió Social

La creació d'aquest programa, l'any 2015, va ser el punt de partida d'altres projectes innovadors. Per a nosaltres, va suposar posar en pràctica totes aquelles idees que fins llavors eren només bones intencions.


Agraïm la col·laboració dels Serveis Socials de la ciutat de Terrassa que des de l'inici han confiat en aquest projecte que, any rere any s'ha anat perfeccionant, fins a arribar a ser en l'actualitat un programa de 18 mesos pel qual hi han passat més de 250 persones. Es tracta d'un programa de dues etapes, definides segons les necessitats de les persones que hi participen, inicialment amb un espai d'atenció i relaxació i després mitjançant una dinàmica integrativa, és a dir, la incorporació d'aquestes persones a grups que fa molt temps que tenen activitat, L'objectiu és que des del primer dia puguin participar de l'energia equilibrada del grup.

​Es tracten d'activitats necessàries per iniciar el procés de reinserció a la societat, l'accés a aquestes activitats aconsegueix que les persones sumides en aquesta situació, en primer lloc contactin amb elles mateixes, amb la seva essència, desterrar creences que els limiten, canviar el pensament de creure que algú els traurà de la situació, per CREURE QUE ELLS PODEN SORTIR, tot això, perquè la persona trobi el seu equilibri físic i emocional.

 

Programa Inclusión Social Espai Sacra
Programa Apoderament de la Dona per a Igualtat de Gènere

Oferim atenció  a dones en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social: acompanyament a través de programes d’innovació personal a dones que es troben en moments vitals de la seva vida que requereixen eines d’autoconeixement i enfortiment per superar les situacions vulnerables i/o dificultats específiques com la mancança de feina, conflictes familiars i/o de violència de gènere. 


Aquest programa recull  activitats que donen cobertura a diferents àmbits que tenen en compte llocs comuns per a la dona actual i el seu apoderament. Per apoderament entenem, el  procés  en el qual  les  persones s’enforteixen mitjançant el coneixement de les seves capacitats, la confiança en si mateixes i en els altres, la capacitat de prendre accions i la creació d’un protagonisme grupal per a impulsar canvis  positius en les seves vides i en la societat en conjunt.  


Nosaltres volem posar a disposició de les dones en risc d’exclusió social i/o vulnerabilitat, metodologies d’innovació personal. Aquestes activitats es desenvolupen de forma grupal i també individual.

APGIMA  (Acompanyament emocional en processos de càncer de mama i ginecològic)

APGIMA és un grup terapèutic d'acompanyament emocional per a dones que estan transitant o acaben de fer-ho per un procés de càncer de mama i/o ginecològic, així com pels cuidadors, familiars o persones de l'entorn que vulguin participar-hi, amb la finalitat de compartir i intercanviar experiències sobre el procés de la malaltia amb l'objectiu comú de millor la qualitat de vida de la pacient i crear un entorn estable i positiu.

El format es defineix com un itinerari de llarga durada amb trobades quinzenal d'1,5 hores on s'acompanyarà emocionalment als participants del grup a través de dinàmiques de grup i a través de l'escolta i comunicació de cada propi procés individual.
Oferim aquest servei de forma permanent cada any.

Programa APGIMA Espai Sacra
Retrato mayor
Acompanyament Emocional per a persones grans

El projecte està adreçat a persones amb problemes de mobilitat i de relació. L'objectiu és reduir la soledat i l'aïllament de les persones grans amb dificultats per sortir de casa, proporcionant la possibilitat de recuperar la vida social i millorar, així, la seva qualitat de vida.

Es tracta d'un programa d'actuacions domiciliàries i no domiciliàries, per l'acompanyament emocional a les persones grans que, a causa de la seva situació personal, agreujada amb la situació sociosanitària actual, requereixen una especial atenció.
A diferència d'altres tipus d'acompanyament, a la nostra associació ho fem amb professionals: Psicòlegs, terapeutes, físios…
Aquestes actuacions es duran a terme en dos formats; per una part, es faran acompanyaments individuals (tan domiciliaris com a les instal·lacions d'Espai Sacra) i d'altra banda es faran actuacions grupals (màxim 4 persones per grup, a una sala de 50 m²), a les instal·lacions d'Espai Sacra, i per un total de 50 actuacions.

ÀREA SOLIDÀRIA ESPAI SACRA
"Donar és rebre i rebre és donar"

Aquest és un dels principis de la nostra essència com a associació, posar en marxa projectes per acompanyar a les persones, però també participar econòmicament en projectes innovadors. Part de les quotes dels nostres associats i associades, es destinen a altres projectes socials com ara els que relacionem a continuació. Durant l'any 2017 hem aconseguit arribar a més de 30 projectes socials i ajudar-los amb el nostre granet de sorra. El nostre objectiu és arribar a més de 100 projectes anuals.... i estem segurs que amb el teu ajut l'aconseguirem.

Lucha contra la leucemia: Fund Josep Carreras - XAMFRÀ:Música i escena per la inclusió social - BOMBERS SOLIDARIS - Becas Escolares Teaming - Preinfant: acompañamiento a la maternidad - Alzheimer Catalunya Fundacio - Ayuda Barcelona Solidaria -ABARSOL- - F.P. AVISMÓN-CATALUNYA - Adama - Ayúdanos a despertar sonrisas - Música para Despertar - iWith.org Team - Ningun peque sin desayuno - Teaming 4 Teaming - ACNUR Comité Español - Fundación ACAVALL - Pallapupas - ASOCIACIÓN TE DOY LA LUNA - Servei d'Acompanyament en el Dol - Ayúdanos a ayudar - ASOCIACIÓN AMIGOS DE LA CALLE - Cambia Vidas - Asociación Sonrisas - Asoc. Emergencia Social Cajas Solidarias - Balls de Saló per recordar... - Asociación Proyecto Ayuda - FUNDACION CAICO - Asociación de Ayuda al Excluido Social ADÁN - Mi Patio - Social Rights Office - Espacio Vida y Música - Juegaterapia

Jornades Solidàries amb les Escoles de Sri Lanka
Després d'algunes accions esporàdiques al llarg d'anys anteriors (Recaptació de fons per La Casa del Tibet, etc.)  l'any 2017 vam iniciar una col·laboració amb AYUDA SRI LANKA Cooperació Sociosanitària, per organitzar jornades solidàries per recaptar fons